Е, ПРИЯТЕЛЮ МОЙ

Раян Иванов е роден на 04.10.2001 г. в гр. Разград. Учи в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Разград. Рисува от 5-годишна възраст. Пише разкази от 7-годишна възраст. Интересите му са предимно в областта на изобразителното изкуство и литературата. Лауреат е на Националния конкурс „Моите детски мечти“ – трето място в раздел проза (2012) и на Националния конкурс „В една вълшебна звездна нощ“ (2012) – първа награда за проза. С отличие от фондация „Човешката библиотека“ в „Копнеж за ученическо творчество 2012″. Активен участник в клубовете „Репортери“ и „Скаути“ към Център за ученическо техническо и научно творчество – гр. Разград. Най-малкият писател, включен в литернет. 

 

Дервишите са хора, които изпадат  в транс, докато танцуват. Те като че ли живеят за онези мигове, в които  ще се завъртят и слеят с Бог.

Гледката под водопада в двореца  в Балчик, пълен с водни лилии, показа точно такъв момент. Да не говорим за музиката, която се носеше от цветните градини. Вълшебните цветя  все едно прошепваха: „Приближи  се още малко…“, а боровете, секвоите и елите, извисяващи се като богове над двореца, очакваха някой да попита:

- Е, приятелю мой, хареса ли  ти празникът „ЕдинЕние“, който  ни събра?

 

Няма коментари

*