Китай – с лозунги срещу вируса

В Китай за последното денонощие са регистрирани само 4 нови заразени с Ковид-19, няма нито един смъртен случай, а 32-ма души са оздравели, съобщи Държавният комитет по хигиената и здравеопазването на КНР. Дали останалият свят ще повярва на тези данни – си остава изцяло негов избор. Истината е, че 6 месеца след началото на пандемията в Ухан, Китай е на път да се отърве окончателно от заразата. Разбира се, за овладяване на положението бяха използвани всички лостове на властта, включително и лозунги в по-малките населени места. Разговаряме с адвокат Асен Велинов, който от 18 години живее и работи в Шанхай.

Какво беше водещо за прекратяването на пандемията в Китай – самодисциплината на гражданите или строгите военни мерки наложени от властта в страната?

Комбинация от тези и други фактори. От личен опит мога да говоря само за Шанхай – не бих казал, че тук имаше строги военни мерки, но имаше бързи и подробни. Живея в средно голям комплекс, в който четири от входовете бяха веднага затворени (и все още са); остана отворен само един, през който може да се влиза само след измерване на температурата и с пропуск, издаден от мениджмънта на комплекса. На същия вход се издигнаха рафтове за доставки, които допреди това идваха до входната врата на всеки апартамент. Други комплекси и населени места имаха по-строги разпореждания: проверки на температурата по домовете, вечерен час, забрана за влизане и излизане между 22:00 и 6:00 ч., ограничения за излизане навън – само по един член на семейство на два или три дни с цел покупка на продукти. Маски се раздаваха от мениджмънта на комплексите при необходимост, но тук и маските са много по-често носени и приемливи, особено през зимата. В момента в Шанхай хората могат да се придвижват свободно само ако могат да покажат електронно генериран зелен код, което е пример, че позициониращите системи на телефоните най-вероятно също играят роля в борбата срещу вируса и дават информация за движението ни. До момента, въпреки че повечето компании отдавна работят, е ограничено влизането на чужди граждани в Китай с цел да се избегне втора вълна, особено през входните точки на страната, каквито са Шанхай и Пекин.

Мерките се актуализират при нужда – в няколко района на страната имаше увеличение на заболелите и там отново затегнаха мерките в посока на карантина. Първият дълъг уикенд през тази година, в началото на април, доведе до огромни струпвания на туристи на някои ключови забележителности като Жълтата планина и Великата Китайска Стена, което доведе до затварянето им и до затягане на мерките за предстоящата почивка за Деня на Труда – от 1 до 5 май. Не се предлагат и туристически пакети и турове, които преминават границите на провинции.

Китай има интернет инфраструктура и мрежа от доставчици и доброволци, които правят както оставането вкъщи, така и изпълняването на мерките по-лесно осъществими.

Един от специфичните методи за превенция в Китай са т.н. лозунги. Разкажете ми повече за тях. Кои са някой от най-запомнящите се от тях?

Лозунгите наистина са много интересни и често забавни. Това е и тяхната цел – да напомнят, дори да заплашват. Те са често срещани в малки населени места, където населението е по-малко образовано и има нужда от лесно запомнящ се израз, който да ги подтиква към действие или към липсата на такова. Те очертават и рамките на взетите мерки:

„Ако се разхождате навън днес, догодина трева ще е покрила гроба ви!“

„Докато не сте използвали и последното парче лук, не ходете до магазина!“

„Маска или командно дишане – решението е твое!“

„Да излизате е самоубийство, стойте си вкъщи!“

„Под карантина не са нашите приятели от Хубей, а вирусът!“

„Имате четири избора къде да лежите: вкъщи, в затвора, в болницата или в гроба!“

„Днес хапни дивеч – утре ще си в ада!“

„Как да покажете обич и уважение към родителите си? Заключете ги вкъщи!“

„Целта ни през 2020 – да останем живи!“

Според официалната статистика на Световната Здравна Организация в Китай от коронавирус са загинали 4643 души. Доколко можем да вярваме в истинността на тези данни? Появиха се предположения, че те са многокрaтно занижени?

На фона на това, че има, както изглежда, и безсимптомно прекарващи болестта, точни данни за броя на заболелите където и да било са понастоящем, а може би и в бъдеще, ще си останат неясни. В световен мащаб има две теории за реалните измерения на епидемията – за многократно завишаване и за многократно занижаване. Това показва липсата на ясна информация, отсъствието на доверие между държави и организации, както и политизирането на темата за епидемията. В такива условия би трябвало да се фокусираме върху минимизиране на последствията от изолацията, риска от заразяване и загубите за бизнеса, без да знаем абсолютно всички факти.

Не разполагам с вътрешна информация за данните от Ухан. По отношение на Шанхай мерките бяха бързи и информацията за заразените подробна – мобилни приложения показваха всички потвърдени случаи; контролът на влизане в града също беше много строг, а дори след отрицателен тест новопристигналите оставаха и остават под карантина за срок от 14 дни. Всякакви видове технологични и физически мерки се предприемаха за ограничаване на епидемията.

Как протече пандемията в Шанхай? Имаше ли същинска пандемия подобна на тази в Ухан?

Не, до момента статистиката е за 647 заразени и само 7 починали. По отношение на мащабите на Шанхай – с население от 24 милиона, ако беше европейска държава, Шанхай би бил седми по население – между Полша и Румъния, и на площ по-малка от тази на област София. Ограниченията, които споменах вече, разбира се създадоха множество проблеми, като и до момента, повече от четири месеца след началото на извънредните мерки, все още не сме се върнали към „нормален“ начин на живот.

Къде сбъркаха Италия, Франция, Испания, Англия и САЩ, че допуснаха рязко покачване на смъртните случаи? Подценен ли беше коронавирусът?

Интересът на международната публика към Китай е всъщност силно ограничен. Въпреки значението на страната за световната икономика, в съзнанието на много хора Китай остава твърде далечен. Мисля, че имаше любопитен момент в продължение на няколко седмици, през които интересът беше да се даряват или продават маски и други предпазни средства на Китай, което доведе частично до последвалите липси в съответните държави. Същевременно много от чуждите граждани напуснаха страната с цел да избегнат епидемията, а след това се върнаха, когато Китай вече даде знаци за успешен контрол.

По отношение на властите, предполагам, че многобройни фактори и неясноти доведоха до противоречиво разбиране и различни мерки – също така мисля, че няма примери за оптимално справяне с епидемията. Често се дава за пример Нова Зеландия, където ограничителните мерки бяха драконовски, като в резултат разболелите се бяха сравнително малък брой. Приложим ли е един и същи модел навсякъде, обаче е трудно да се каже. Пандемията показа колко сложни са отношенията между властите и обществото, бизнеса и персонала, бизнеса и клиентите – липсата на доверие, многото неизвестни във връзка с новия вирус и наличието на множество противоречащи си интереси прави много стриктните или дълготрайни мерки трудни за осъществяване.

Според икономически експерти, пораженията върху китайската икономика ще бъдат много по-малки отколкото тези в Западна Европа и САЩ. В този смисъл да очакваме ли икономическа срив във водещите световни икономики за разлика от едно сравнително бързо възстановяване на китайската?

Отражения върху китайската икономика също има – представители на малкия и средния бизнес, както навсякъде по света, са непропорционално засегнати. Международният бизнес е спрял. Китай, както и останалите държави, очаквано ще се обърнат към вътрешните си пазари, където неизвестните величини са относително по-малко.

В Европа учените все още спорят върху двата подхода за преодоляване на пандемията – строгата социална изолация и груповия имунитет. В Китай беше ли изобщо обсъждан вариант за свободно придвижване на хората при което те да изградят групов имунитет?

Не, мерките бяха с цел да се спре разпространението в страната – карантината и свободното движение започнаха един ден преди почивката за китайската Нова година, наречена най-голямата годишна човешка миграция, по време на която през 2019 г. Министерството на транспорта на Китай регистрира 2.89 милиарда пътувания, свързани с прибиране по родните места, туристически пътувания и други. Такива мащаби на държавата, броят и гъстотата на населението в някои от големите градове и фактът, че семейните събирания за китайската Нова година предполагат винаги събиране на много хора на едно място, бяха достатъчни основания за решителни и бързи мерки.

Как се справя България с коронавируса погледната от чужбина? Какво можем да научим от китайците?

Статистиката изглежда положителна, но въпросът е доколко е полезно и релевантно мнение от чужбина за засегнатите от вируса, относно липсата на работа или дългата изолация. Повечето мерки от Китай не са приложими в български условия, но може би има полезни идеи по отношение на данните за потребителското поведение на китайците в условията на карантина, както и във връзка с креативните идеи на някои компании тук. Трябва също да се очаква, че някои бизнеси ще се възстановят по-бързо от други, но и че желанието за пътувания и забавления остават силни, въпреки че твърде бързото и масово завръщане към тях могат да доведат до нови ограничителни мерки. Ограничаването поне на незадължителните пътувания, срещи и разходки би трябвало да е сред най-лесно приемливите уроци от опита на Китай и други държави, които отбелязват успехи в борбата с COVID-19.

При условие, че пазарите за диви животни в Китай ще продължат да съществуват, можем ли да очакваме в бъдеще заплаха от възникването на нови вирусни пандемии?

Китай взе мерки за ограничаване на търговията с диви животни и прокара закон за затваряне на пазарите за тях. Забравяме обаче, че въпреки многото снимки и клипове, показващи консумация на диви животни, това не е всъщност толкова честа практика: огромната част се използват като съставки в традиционната китайска медицина или са свързани с хилядолетни вярвания, които само законови мерки няма да изкоренят. Китайската медицина, в по-малко проблемната си част, е елемент от културното наследство и международния имидж на страната, като именно най-редките лекарства, съдържащи често и застрашени видове, е частично регулиран, но донякъде и сенчест бизнес на стойност от милиарди. Всичко това означава, че ще отнеме много време, образоване на населението и специално формулирани закони и инициативи на централно равнище. До момента се взеха няколко стъпки в правилната посока, но остава да видим, дали те ще бъдат продължени след като епидемията приключи окончателно.

Трябва да споменем, че изглежда има объркване относно това колко разпространени са тези пазари, както и дали са идентични с т.нар. wet markets (пазари за пресни продукти) – те са наистина навсякъде в страната, но в огромната си част не продават живи животни.

Каква е голямата поука за човечеството от появата на коронавируса?

Независимо дали ще се окаже, че една от жертвите на коронавируса е идеята за глобализация или споделените глобални ценности, бързото разпространение на вируса и сложната комуникация и взаимните обвинения между държави и организации показват един свят, който има нужда да комуникира ефективно, защото няма друг избор. Демонстрираното на недоверие и невъзможност за сътрудничество в условията на криза, когато броят на международните туристи и обемът на инвестиции и търговия преминаха през няколко години на безпрецедентен растеж, чийто двигател бе Китай, са притеснителни.

По отношение на бизнеса също би трябвало да се научат някои уроци относно кризисната и рисковата комуникация, плановете за здравословно равнище на кешовите наличности и разплащания, за да могат компаниите да оцелеят по-дълго. Непосредствено настъпилата невъзможност за изплащане на заплати не би трябвало да продължава да бъде норма, включително за малкия и средния бизнес.

Адвокат Асен Велинов работи в Шанхай, Китай от 18 години. Занимава се с консултантска, преподавателска и медийна дейност, с основен фокус международни инвестиции на китайски компании, навлизане на чуждестранни компании и брандове на китайския пазар, както и брандиране в областта на международния туризъм. Консултант е на Китайската Асоциация на Туристическите Медии (CTJA).

 

 

 

Един коментар

 • БОРИСЛАВ ЗАШЕВ.

  МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ,,ЕЛИТ,,.
  ХОРА,МИСЛЕТЕ И АНАЛИЗИРАЙТЕ САМИ ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ВИ СЕ ПОДНАСЯ И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИКОГА НЯКОЙ ДА МИСЛИ И ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ ВМЕСТО ВАС,ЗАЩОТО АКО ГО ПОЗВОЛИТЕ СТАВАТЕ РОБИ.
  МИЛИАРДИ ХОРА ПО СВЕТА ГИ ЗАРАЗИХА С ИНФОРМАЦИОННИЯ ВИРУС НА МАНИПУЛАЦИЯТА-ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ,,КОРОНА ВИРУС,,.
  AЗ, БОРИСЛАВ ЗАШЕВ, НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ,,КОРОНА ВИРУСА,,.
  КОРОНА ВИРУСА НЕ Е ОПАСЕН.ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ ГРИПЕН ВИРУС.
  ИМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА НЕГО В БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ И ДА РАЗОБЛИЧАВАТ ТАЗИ СВЕТОВНА МАНИПУЛАЦИЯ.ЛЕЧЕНИЕТО Е ДЕЛО НА БЪЛГАРСКАТА БИОФАРМАЦЕВТИЧНА ФИРМА (“IMMUNOTECH LABORATORIES LTD“ ( САЙТА : ImmunH http://www.immunotechlaboratoriesbg.com).
  В СФЕРАТА НА БИОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ СПИН,6 ВИДА РАК ,ГРИПНИТЕ ВИРУСИ ,ВИРУСИ,БАКТЕРИИ, И ВСИЧКИ ПАТОГЕНИ.
  ЛЕКАРСТВОТО -ВАКСИНА СЕ КАЗВА ,,ITV-1,,.
  ПОЖАРНИКАРКАТА НА РЕПУБЛИКАТА-ТАКА НАРИЧАЩАТА СЕ ПРЕМИЕРКА БОЙКА БОРИСОВА Е ПОРЕДНИЯТ СЛУГА НА ТЕЗИ КОИТО ОТВЪН МУ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.КАЗВАТ МУ ДА ПОДСКАЧА И ТОЙ СКАЧА.КАЗВАТ МУ –ДА СПРЕ ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА И ТОЙ Я СПРЯ.ВМЕСТО ДА УСПОКОЯВАТ ХОРАТА,ТЕ ГИ ПАНИКЬОСВАТ С ТЕЗИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ-СУТРИН ,ОБЕД И ВЕЧЕР.ДАЖЕ СЕГА ИЗПОЛЗВАТ ЦЯЛОТО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ДА НЕ ИМ СЕ ЗАДАВАТ ДРУГИТЕ НАБОЛЕЛИ ВЪПРОСИ-ЗАЩО НЕ ВЪРВЕШЕ ИКОНОМИКАТА И ПРЕДИ ТОЗИ ,,ВИРУС,,.
  MAСКА ЗА ЛИЦЕ НЕ СЪМ СЛАГАЛ НИТО ВЕДНЪЖ ,КОГАТО ИЗЛИЗАХ НАВЪН МЕЖДУ 13 МАРТ-30 АПРИЛ 2020 г. А ТОВА БЕШЕ ВСЕКИ ДЕН.
  НА ВЛАСТТА И ПОКАЗАХ 3-ТЕ ВАРИАНТА НА СИМВОЛА ЗА СРЕДЕН ПРЪСТ.
  ВИРУСИТЕ СЕ ЛЕКУВАТ ,НО ГЛУПОСТТА У ХОРАТА Е НЕИЗЛЕЧИМА И Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.
  ПОДРЪЖНИЦИТЕ (РОБИТЕ) НА КОРОНА ВИРИСА-(ОБИКНОВЕНО СА СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА (80%)),СА МНОГО ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ПО СВЕТА,НО СА КИСЛОРОД ЗА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПО СВЕТА ,ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА МАНИПУЛИРАТ ПЛАШЕЙКИ С ,,НЕВИДИМИЯ ВРАГ,,.ТРЪМП ВЕЧЕ ПОЧНА ДА ГИ РАЗОБЛИЧАВА В САЩ.
  MАСКИТЕ СА,ЗА ДА МЪЛЧИТЕ,А НЕ ЗА ДА ВИ ПАЗЯТ.
  ОТИДЕТЕ МАСОВО НА ЦЪРКВА НА 19 АПРИЛ 2020 г.(ВЕЛИКДЕН), С ВСИЧКИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ВЪОБЩЕ НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ БЕЗБОЖНИЦИТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ,ЗАЩОТО ТЕ СЕГА И ОТ ГОСПОД БОГ ИСКАТ ДА ВИ ЛИШАТ. В Светото писание е казано: „Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх“ (Пс. 13, 5). В посланието си до апостолите за последните времена, Господ казва: „тогава човеците ще примират от страх и от очакване онова, което има да връхлети върху вселената, понеже и силите небесни ще се разклатят“ (Лк. 21, 26).
  И БОГ ПРАТИ СЛУГАТА СИ-ДЯВОЛА ДА ВЪДВОРИ РЕД ПО СВЕТА,СРЕД САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ПОЛИТИЦИ И СИВИТЕ КАРДИНАЛЧЕТА СЕДЯЩИ ЗАД ТЯХ.
  СЕГА КУКЛОВОДИТЕ ЗНАЕХА МНОГО ДОБРЕ КАКВО ДА НАПРАВЯТ И ГО НАПРАВИХА-НАСАДИХА НЕВИЖДАН И МАСОВ СТРАХ У ХОРАТА ПО СВЕТА.А СТРАХЪТ Е ИСТИНСКИ,САМО КОГАТО ВРАГЪТ Е НЕВИДИМ.ТОВА Е НЕЩО КАТО ГЛУПОСТТА.А СТРАХЪТ Е НАЙ-ХУБАВАТА СТОКА. КАК ДЕЙСТВА СТРАХЪТ ВЪРХУ ЧОВЕКА?СТРАХЪТ ОТВАРЯ СТРЕСА,ИМУНИТЕТА ПАДА И СЕ ПОЯВЯВАТ БОЛЕСТИТЕ.
  ЧОВЕШКИЯТ РОД ЩЕ ПРЕЖИВЕЕ И ТАЗИ ,,ОПАСНОСТ,, ,НО ЖАЛКОТО Е, ЧЕ СЕГА ЩЕ ГО СПОЛЕТИ НАЙ-ГОЛЯМОТО МУ ОГРАБВАНЕ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
  ВПРОЧЕМ И МАСКИТЕ НЕ МОГАТ ДА СПРАТ ТОЗИ ВИРУС ,КАКТО И ВСЕКИ ДРУГ ВИРУС ,ЗАЩОТО ТЕ СА С ГОЛЕМИНА ПОД 1 МИКРОН.ЛЪЖАТ НИ ОЩЕ И ЗА ТОВА ЧЕ ТОЗИ ВИРУС СЕ задържал върху картон до 24 часа, а върху повърхности от пластмаса и неръждаема стомана – до 2-3 дни (но медни повърхности например го убиват до 4 часа) и че дни наред да се задържал (ако няма дезинфекция) върху дръжки на врати, работни плотове и пластмасови и хартиени опаковки.Источник (New England Journal of Medicine).Това поредната лъжа на контролираните от тях световни медии,фармацевтични фирми,доктори…….,защото никъде не добавиха за останалата част от ‘’изследването’’,а именно че Екипът е работил не с проби от коронавируса, а с негова имитация, за да проверят какво се случва, когато заразен има чрез кашляне контакт с въздуха и чрез докосване – с повръхностите в дома, болница, на обществено или работно място. Използвани са аерозоли, имитиращи капчиците от изкашляне или кихане. Источник (New England Journal of Medicine).
  МИЙТЕ СЪС САПУН РЕДОВНО РЪЦЕТЕ И ЛИЦЕТО СИ,ДИЗИФЕНКЦИРАЙТЕ ДОМА СИ (1:5 БЕЛИНА И ВОДА),СЛАГАЙТЕ МАСКИТЕ НА УСТАТА СИ И НЕ СЕ ПРЕТЕСНЯВАЙТЕ.АКО МОЖЕ ДА СЕ СНАБДИТЕ И С ЛАМПИ ИЗЛЪЧВАЩИ УЛТРАВИОЛЕТОВИ ЛЪЧИ С ДЪЛЖИНА 280 nm – 100 nm,ще е идеално.Ето данните за лампите:
  UVC-Ултравиолет C (къси вълни, дезинфекционни), 280 nm – 100 nm, 4,43 eV – 12,4 eV.

  ИЗВЕДНЪЖ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПОПАДНА ПОД УДАРИТЕ НА ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ,НАЛАГАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА .КАЗВА СЕ НА ХОРАТА ДА НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ,НАРУШИТЕЛИТЕ НА КАРАНТИНАТА СЕ АРЕСТУВАТ,НАКАЗВАТ СЕ С ГЛОБИ ИЛИ СЪС ЗАТВОР.НА БОЛНИТЕ ОТ КОРОНА ВИРУС СЕ ГЛЕДА И СЕ ВЗИМАТ МЕРКИ,КАКТО ЗА БОЛНИТЕ ОТ ЧУМА ПРЕДИ 500 години.
  И ВСИЧКО ТОВА Е ПРИКРИТО ПОД ЛОЗУНГА ЗА ДОБРАТА ВОЛЯ ЗА СПРАВЯНЕ С КОРОНА ВИРУСА.ДОРИ ЗА ВИРУСА НА СПИН ПРЕЗ 80-те ,КОЙТО Е ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-ОПАСЕН И ПО-СМЪРТОНОСЕН ОТ КОРОНА ВИРУСА,НЕ ПРЕДПРИЕХА ТЕЗИ МЕРКИ И НЕ НАПРАВИХА ТАЗИ НЕВИЖДАНА СВЕТОВНА ИСТЕРИЯ.ДОРИ ПРЕЗ 1-та и 2-та СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ БЕШЕ ТАКА.
  ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ,ЧЕ МИЛЯРДИ ХОРА ПО СВЕТА ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ СА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ И ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТОВА СТАВА СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ХОРАТА.
  Отнеха,ПОГАЗВАТ,ПРЕВЗЕХА или съществено ни ограничиха основни човешки права и свободи като:
  – свободата на движение;
  - свободата на събиранията;
  - свободата да изповядваш своята вяра;
  - свободата на предприемаческата дейност;
  - правото на достъпно медицинско лечение и т.н.
  - ИЗПОЛЗВАХА КОРОНА ВИРУСА ЗА ДА ОТРАБОТЯТ ТЕХНИКИТЕ ,ЗА КОИТО СА ОЧАКВАЛИ ДА ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО:
  ЕЛЕКТРОННОТО ПОДСЛУШВАНЕ,ЕЛЕКТРОННОТО СЛЕДЕНЕ,СОЦИАЛНАТА МАНИПУЛАЦИЯ,ЦЯЛОСТЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ИНФОРМАЦИЯТА,ЗАРАДИ Г Д А КОНТРОЛИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО.
  А ПРИГЛАСЯЩИТЕ И БАЙГАНЬОВЦИ-ПОЛИТИЦИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ (ВСИЧКИ ДО ЕДИН ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ СЛУГИ.ТУК ВКЛЮЧВАМ И КИТАЙСКИЯ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, ),ЧРЕЗ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ МЕДИИ И МОЗЪЧНИ АНАЛИТИЧНИ МАНИПУЛАТИВНИ ТРЪСТОВЕ ПО СВЕТА,УМЕЛО И МНОГО ХИТРО НАЛАГАТ СЛЕДВАЩИЯ НОВ СВЕТОВЕН РЕД-ПЪЛНОТО ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО.А ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЧРЕЗ ЗАКОНИ МОЖЕ ДА СЕ УДЪЛЖАВАТ ОТНОВО И ОТНОВО ПОД ПРЕТЕКСТА-,,ИМАМЕ НЕВИДИМ ВРАГ,,. ЕДНО Е ДА НАЛОЖИШ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ И ЗДРАВНА ХИГИЕНА,СЪВСЕМ ДРУГО Е ,,ДОБРОВОЛНО,, ПОСТАВЯНЕ В СЪСТОЯНИЕ НА ЗАТВАРЯНЕ У ДОМА.ТОВА Е ЧИСТ И ПРИНУДИТЕЛЕН ДОМАШЕН АРЕСТ И ТО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ РЕПРЕСИВНИЯ И ОРГАН-ПОЛИЦИЯТА,А В НЯКОИ СТРАНИ И АРМИЯТА.ПОСЛЕ ЩЕ ИМА МЕРКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ИКОНОМИКИТЕ,МЕРКИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА И ДРУГИ ТАКИВА С НАДЗОРА НА ДЪРЖАВАТА,ЗАВОАЛИРАНО С ПРИНЦИПА:,,ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ,,.А КЪДЕ СА В ЦЯЛАТА ТАЗИ СИТУАЦИЯ ЖУРНАЛИСТИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИЦИТЕ И КРИТИЧНОТО ИМ МИСЛЕНЕ?НЯМА ГИ.ДА ВИ КАВА ЛИ ЗАЩО ГИ НЯМА И НИКОГА НЕ ГИ Е ИМАЛО-АМИ ЗАЩОТО ТЕ ВИНАГИ ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО И ЧАСТ ОТ ВЛАСТТА.
  ТОВА Е ЕДНА ПЛАНИРАНА АКЦИЯ НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ,КОИТО ВИДИМО СЕ ОДОБРЯВАТ КАКТО ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ПО СВЕТА ,ТАКА И ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.СТАРТИРАТ СЕ НОВИ НАЧИНИ НА ПОВЕДЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ.ДАЖЕ СТАНА МОДЕРНО СРЕД АКТЬОРИ,СПОРТИСТИ И ПОЗЬОРИ ,ДА СЕ ФУКАШ,ЧЕ СИ БОЛЕН ОТ КОРОНАТА.
  И АКО ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ СЛУШАТ ЗАНАПРЕД,ЩЕ ИМ СПРЕТНАТ ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ЗАПЛАХА-Я ОТ ВИРУС,Я ОТ НЕЩО ДРУГО.НО НАЛИ ЗНАЕТЕ,А ТЕ ГО ЗНАЯТ,ЧЕ КОГАТО ИМ ПИСНЕ НА ХОРАТА,ПРОУМЯВАЙКИ ,ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ЗА ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ И ПОДЧИНЯВАТ,ТО ТОГАВА ХОРАТА ЩЕ ПОМЕТАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И КУКЛОВОДИТЕ ИМ ПО СВЕТА.
  КАЗВАЙКИ ИМ С ФАКТИ,ЧЕ ТОВА Е НЕВИЖДАНА МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ (ЧРЕЗ ИНФОРМАЦИОНЕН ПРОИЗВОЛ И ИНФОРМАЦИОННО НАВОДНЕНИЕ), ТЕ ГРУПОВО И ЧРЕЗ ИЗВЪНРЕДНО ГЛАСУВАНИ НАБЪРЗО ЗАКОНИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ТЕ ЗАПЛАШВАТ С : ,,ТОВА СА ФАЛШИВИ НОВИНИ ( FAKE NEWS ).НАКАЗВА СЕ С ЗАТВОРОТ 1 ДО 5 ГОДИНИ и глоба ОТ 1000 лева до 50000 ЛЕВА ,,.И ТОВА СЕ ПРАВИ БЕЗ ДОРИ ДА Е ПОСОЧЕНО,КАКВА Е ДЕФИНИЦИЯТА ЗА ФАЛШИВА НОВИНА. Информационният произвол нарасна многократно. И за милиардите, които не са заразени с коронавирус, той е медиен образ, далеч по-заразен от прототипа си.
  На 13 март 2020 г.след като и нашите политици байганьовци въведоха (по-късно ,или по-рано го направиха и другите такива по света) извънредно положение в България,лъсна едно нещо-СТРАХЪТ ОТ ,,ВРАГА,, ИЗПИСАН НА ЛИЦЕТО ИМ.Този най-обикновен грипен вирус ,маркетингово го направиха да изглежда като най-смъртоносния вирус в човешката история.И НАСАДИХА СТРАХ И УЖАС У ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА.ЗАТВОРИХА И СПРЯХА ИКОНОМИКИТЕ ДА РАБОТЯТ,НАПРАВИХА ХОРАТА МАСОВО ДА СА БЕЗРАБОТНИ,КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НЕВИЖДАНА РЕЦЕСИЯ.И ХОРАТА ПО СВЕТА ЩЕ ОБЕДНЕЯТ ОТНОВО.Така кукловодите на световния полит ,,елит,, им наредиха да го направят и го направиха.НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ НЕ ИМ ПУКА ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА И ТОВА КАКВО ЩЕ ГИ СПОЛЕТИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ СА МИЛИОНЕРИ ИЛИ МИЛИАРДЕРИ,НАТРУПАЛИ НЕЗАКОННИТЕ СИ ПАРИ ,ОТ КРИМИНАЛА ДЕЙНОСТ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ. Нacтoящaтa игрa e нaчaлoтo нa плaнирaния НАЙ-ГОЛЯМ ГРАБЕЖ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ,измaмa, в рeзултaт нa кoeтo aктивитe и нaтрупвaниятa нa мнoгo cтрaни, кoмпaнии и чacтни лицa щe бъдaт eфeктивнo прeрaзпрeдeлeни в пoлзa нa нacтoящaтa финaнcoвa oлигaрхия, и пo-кoнкрeтнo cрeд cтoтицитe нeйни cъcтaвни ceмeйcтвa.
  Ще спечелят 50-100 трилиона $ от цялата тази измислена истерия с която психясаха целия свят.

  ДА АМА НЕ .Аз не ям доматите с колците и ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА ,ЧЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ГО РАЗБЕРАТ И ДА ПРОУМЕЯТ ,ЧЕ ТОЗИ ВИРУС Е ОБИКНОВЕН И ЧЕ ИМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА НЕГО В БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ И ДА РАЗОБЛИЧАВАТ ТАЗИ СВЕТОВНА МАНИПУЛАЦИЯ.ЛЕЧЕНИЕТО Е ДЕЛО НА БЪЛГАРСКАТА БИОФАРМАЦЕВТИЧНА ФИРМА (“IMMUNOTECH LABORATORIES LTD“ ( САЙТА : ImmunH http://www.immunotechlaboratoriesbg.com).
  В СФЕРАТА НА БИОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ СПИН,6 ВИДА РАК ,ГРИПНИТЕ ВИРУСИ ,ВИРУСИ,БАКТЕРИИ, И ВСИЧКИ ПАТОГЕНИ. ЛЕКАРСТВОТО -ВАКСИНА СЕ КАЗВА ,,ITV-1,,.Създадено е преди 18 години.Мислите ли ,че българското лекарство-ваксина което унищожава ЕБОЛА ВИРУСА -(Това е най-смъртоностният вирус на света -90 % от заразените умират между 6-тия и 10-тия ден след началото на симптомите ) ,СЪЩОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА,КОЕТО ПРЕМАХВА ХИВ ВИРУСА НА СПИН ОТ КРЪВТА И ОТ ЛИМФНАТА СИСТЕМА НА ХОРАТА,
  КОИТО СА БОЛНИ ОТ СПИН,НЯМА ДА СЕ СПРАВИ С КОРОНА ВИРУСА СЕГА?Бие го и ще го бие и занапред и още как.Бие е го като маче от дирек само с две инжекции биещи се мускулно.
  Само че за ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ НИТО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ,НИТО ОТ ХОРАТА С ВЛАСТ КОИТО СА ГО ИЗПРОБВАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ.Причината е една -не могат да имат власт и контрол над този който го притежава юридически и затова и не му помагат.
  Сега е шанса на България да се прослави с поредното ОТКРИТИЕ и това да доведе до просперитет за всички българи.
  Но повярвайте ми –ТЕЗИ МАЙКОПРОДАВЦИ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ТОВА.
  ТЕ И МЕДИЦИТЕ ИМ ,,ЕКСПЕРТЧЕТА,,ЩЕ РЕКЛАМИРАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И МЕДИИТЕ ,ЧУЖДИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФИРМИ И ЛЕКАРСТВАТА ИМ,ЗАЩОТО ОТ ТАМ ЩЕ ИМ СЕ ДАВАТ И ЩЕ ВЗИМАТ РУШВЕТИ,А ОТ БЪЛГАРСКОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА НЕ МОГАТ,ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ ДАВАТ.
  ЯСНИ СТЕ МИ КАТО БЯЛ ДЕН ВСИЧКИ ТАКИВА ПОДОБНИ ЧОВЕЧЕТА,НАРЕЧЕНИ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, И ТЕХНИТЕ ДРЕБНИ И ДРЕБНАВИ МОРАЛНО ЧОВЕШКИ ДУШИЦИ.
  Е,да сте ми живи и здрави,НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ И ТОЗИ ВИ ГРЯХ ЩЕ Е ЗА СМЕТКА НА ПОКОЛЕНИЯТА ВИ ДО 9-то коляно ЗАНАПРЕД.
  БОГ СЕ Е ГРИЖИЛ,ГРИЖИ СЕ И ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ И ЗАНАПРЕД И ЗАТОВА.

  В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛЕКАРСТВО КОЕТО УНИЩОЖАВА КОРОНА ВИРУСА.
  ИМА ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА.Но власта не иска да го спомене дори,защото няма изгода от това.
  Лекарството-ваксина се казва ,,ITV-1 – ImmunH,, на българска биофармацевтична фирма ,,ИМУНОТЕХ ЛАБОРАТОРИЕС БГ ООД,,( Immunotech Laboratories BG) в сферата на БИОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ СПИН,6 ВИДА РАК ,ГРИПНИ ВИРУСИ ,ВИРУСИ,БАКТЕРИИ, И ВСИЧКИ ПАТОГЕНИ.Нашите лекарства-ваксини от една страна унищожават най-смъртоносните патогенни вируси и бактерии ,а от друга вдигат и възстановяват имунната система на човека.
  1.Това е сайта на фирмата ни в България.

  Immunotech Laboratories BG

  https://www.immunotechlaboratoriesbg.com/info-in-bulgarian.

  Сега,в мътната вода, още четири вируса в пъти по-опасни вилнеят в България (а и по целия свят), когато заради кризата с корона вируса световният обществен организъм е сериозно отслабен, в атака преминават скритите вируси на МАНИПУЛАЦИЯТА,глупостта, популизма и диктатурата.
  Абе каква пандемия? ‘’’’’Пандемията (от гръцки: παν, pan – „всички“ и δήμος, demos – „хора“) е проява на инфекциозно заболяване, което се разпространява сред населението на определен обширен географски регион, континент или по целия свят, като се заразяват много хора’’’’’.В България за 46 дни (днес е 2-ри май 2020 г.) има 1555 случея на заразени с 68 починали.И КЪДЕ Е В БЪЛГАРИЯ ТАЗИ ПАНДЕМИЯ??Дори на грам не се доближава до дефеницията за ПАНДЕМИЯ.В света 3,3 милиона заразени с 230000 починали -пак не отговаря на дефеницията за пандемия.Даже мисля,че в 80 % от случеите лекарите просто ги оставят да починат ,защото и те са в целия този заговор.99 % ОТ ПОЧИНАЛИТЕ ИМАТ ПО 5-6 ДРУГИ ОСНОВНИ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. 95 % ОТ ПОЧИНАЛИТЕ СА НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ 78 ГОДИНИ.В същото това време в България за 1 месец са починали 2700 души болни от рак +още 4000 души=6700 души от различни други болести.А В ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗА ТОЗИ 1 МЕСЕЦ СА ПОЧИНАЛИ 5 МИЛИОНА ДУШИ ОТ РАЗЛИЧНИ БОЛЕСТИ,А ВСЕКИ ДЕН ПО СВЕТА ОТ ГЛАД УМИРАТ 21000 ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА. Така ,че заповедта по света е:’’НАСАЖДАЙТЕ СТРАХ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ’’.Нали трябва да се поддържа напрежението сред хората ! Не трябва даже отпускаме , че току – вижте , от болна нация (съответно и за цялото човечество) сме се обърнали на здрава нация , а това надали го искат някои особи измислили и задействали цялата тази смазана машина по целия свят! Треперете , народи , треперете ! В момента това вие работата , а не да работите и да си живеете спокойно живота ! Спокойствие ? Не е е е еееееееееее ! Никакво спокойствие ! Треперене му е майката , за да са спокойни шепа люде по света,които носят памперси на гащите!

  МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ,,ЕЛИТ,,.
  ХОРА,МИСЛЕТЕ И АНАЛИЗИРАЙТЕ САМИ ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО ВИ СЕ ПОДНАСЯ И НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НИКОГА НЯКОЙ ДА МИСЛИ И ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ ВМЕСТО ВАС,ЗАЩОТО АКО ГО ПОЗВОЛИТЕ СТАВАТЕ РОБИ.
  AЗ, БОРИСЛАВ ЗАШЕВ, НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ,,КОРОНА ВИРУСА,,.
  ОТИДЕТЕ МАСОВО НА ЦЪРКВА НА 19 АПРИЛ 2020 г.(ВЕЛИКДЕН), С ВСИЧКИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ВЪОБЩЕ НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ БЕЗБОЖНИЦИТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ,ЗАЩОТО ТЕ СЕГА И ОТ ГОСПОД БОГ ИСКАТ ДА ВИ ЛИШАТ. В Светото писание е казано: „Там ще се уплашат те от страх, дето няма страх“ (Пс. 13, 5). В посланието си до апостолите за последните времена, Господ казва: „тогава човеците ще примират от страх и от очакване онова, което има да връхлети върху вселената, понеже и силите небесни ще се разклатят“ (Лк. 21, 26).
  И БОГ ПРАТИ СЛУГАТА СИ-ДЯВОЛА ДА ВЪДВОРИ РЕД ПО СВЕТА,СРЕД САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ПОЛИТИЦИ И СИВИТЕ КАРДИНАЛЧЕТА СЕДЯЩИ ЗАД ТЯХ.
  МИЛИАРДИ ХОРА ПО СВЕТА ГИ ЗАРАЗИХА С ИНФОРМАЦИОННИЯ ВИРУС НА МАНИПУЛАЦИЯТА.
  СЕГА КУКЛОВОДИТЕ ЗНАЕХА МНОГО ДОБРЕ КАКВО ДА НАПРАВЯТ И ГО НАПРАВИХА-НАСАДИХА НЕВИЖДАН И МАСОВ СТРАХ У ХОРАТА ПО СВЕТА.А СТРАХЪТ Е ИСТИНСКИ,САМО КОГАТО ВРАГЪТ Е НЕВИДИМ.ТОВА Е НЕЩО КАТО ГЛУПОСТТА.А СТРАХЪТ Е НАЙ-ХУБАВАТА СТОКА. КАК ДЕЙСТВА СТРАХЪТ ВЪРХУ ЧОВЕКА?СТРАХЪТ ОТВАРЯ СТРЕСА,ИМУНИТЕТА ПАДА И СЕ ПОЯВЯВАТ БОЛЕСТИТЕ.
  ЧОВЕШКИЯТ РОД ЩЕ ПРЕЖИВЕЕ И ТАЗИ ,,ОПАСНОСТ,, ,НО ЖАЛКОТО Е, ЧЕ СЕГА ЩЕ ГО СПОЛЕТИ НАЙ-ГОЛЯМОТО МУ ОГРАБВАНЕ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
  ВПРОЧЕМ И МАСКИТЕ НЕ МОГАТ ДА СПРАТ ТОЗИ ВИРУС ,КАКТО И ВСЕКИ ДРУГ ВИРУС ,ЗАЩОТО ТЕ СА С ГОЛЕМИНА ПОД 1 МИКРОН.ЛЪЖАТ НИ ОЩЕ И ЗА ТОВА ЧЕ ТОЗИ ВИРУС СЕ задържал върху картон до 24 часа, а върху повърхности от пластмаса и неръждаема стомана – до 2-3 дни (но медни повърхности например го убиват до 4 часа) и че дни наред да се задържал (ако няма дезинфекция) върху дръжки на врати, работни плотове и пластмасови и хартиени опаковки.Источник (New England Journal of Medicine).Това поредната лъжа на контролираните от тях световни медии,фармацевтични фирми,доктори…….,защото никъде не добавиха за останалата част от ‘’изследването’’,а именно че Екипът е работил не с проби от коронавируса, а с негова имитация, за да проверят какво се случва, когато заразен има чрез кашляне контакт с въздуха и чрез докосване – с повръхностите в дома, болница, на обществено или работно място. Използвани са аерозоли, имитиращи капчиците от изкашляне или кихане. Источник (New England Journal of Medicine).
  МИЙТЕ СЪС САПУН РЕДОВНО РЪЦЕТЕ И ЛИЦЕТО СИ,ДИЗИФЕНКЦИРАЙТЕ ДОМА СИ (1:5 БЕЛИНА И ВОДА),СЛАГАЙТЕ МАСКИТЕ НА УСТАТА СИ И НЕ СЕ ПРЕТЕСНЯВАЙТЕ.АКО МОЖЕ ДА СЕ СНАБДИТЕ И С ЛАМПИ ИЗЛЪЧВАЩИ УЛТРАВИОЛЕТОВИ ЛЪЧИ С ДЪЛЖИНА 280 nm – 100 nm,ще е идеално.Ето данните за лампите:
  UVC-Ултравиолет C (къси вълни, дезинфекционни), 280 nm – 100 nm, 4,43 eV – 12,4 eV.

  ИЗВЕДНЪЖ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПОПАДНА ПОД УДАРИТЕ НА ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ,НАЛАГАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА .КАЗВА СЕ НА ХОРАТА ДА НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ,НАРУШИТЕЛИТЕ НА КАРАНТИНАТА СЕ АРЕСТУВАТ,НАКАЗВАТ СЕ С ГЛОБИ ИЛИ СЪС ЗАТВОР.НА БОЛНИТЕ ОТ КОРОНА ВИРУС СЕ ГЛЕДА И СЕ ВЗИМАТ МЕРКИ,КАКТО ЗА БОЛНИТЕ ОТ ЧУМА ПРЕДИ 500 години.
  И ВСИЧКО ТОВА Е ПРИКРИТО ПОД ЛОЗУНГА ЗА ДОБРАТА ВОЛЯ ЗА СПРАВЯНЕ С КОРОНА ВИРУСА.ДОРИ ЗА ВИРУСА НА СПИН ПРЕЗ 80-те ,КОЙТО Е ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-ОПАСЕН И ПО-СМЪРТОНОСЕН ОТ КОРОНА ВИРУСА,НЕ ПРЕДПРИЕХА ТЕЗИ МЕРКИ И НЕ НАПРАВИХА ТАЗИ НЕВИЖДАНА СВЕТОВНА ИСТЕРИЯ.ДОРИ ПРЕЗ 1-та и 2-та СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ БЕШЕ ТАКА.
  ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ,ЧЕ МИЛЯРДИ ХОРА ПО СВЕТА ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ СА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ И ЖАЛКОТО Е ЧЕ ТОВА СТАВА СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ХОРАТА.
  Отнеха,ПОГАЗВАТ,ПРЕВЗЕХА или съществено ни ограничиха основни човешки права и свободи като:
  – свободата на движение;
  - свободата на събиранията;
  - свободата да изповядваш своята вяра;
  - свободата на предприемаческата дейност;
  - правото на достъпно медицинско лечение и т.н.
  - ИЗПОЛЗВАХА КОРОНА ВИРУСА ЗА ДА ОТРАБОТЯТ ТЕХНИКИТЕ ,ЗА КОИТО СА ОЧАКВАЛИ ДА ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО:
  ЕЛЕКТРОННОТО ПОДСЛУШВАНЕ,ЕЛЕКТРОННОТО СЛЕДЕНЕ,СОЦИАЛНАТА МАНИПУЛАЦИЯ,ЦЯЛОСТЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ИНФОРМАЦИЯТА,ЗАРАДИ Г Д А КОНТРОЛИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО.
  А ПРИГЛАСЯЩИТЕ И БАЙГАНЬОВЦИ-ПОЛИТИЦИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ (ВСИЧКИ ДО ЕДИН ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ СЛУГИ.ТУК ВКЛЮЧВАМ И КИТАЙСКИЯ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, ),ЧРЕЗ ВСИЧКИ СВЕТОВНИ МЕДИИ И МОЗЪЧНИ АНАЛИТИЧНИ МАНИПУЛАТИВНИ ТРЪСТОВЕ ПО СВЕТА,УМЕЛО И МНОГО ХИТРО НАЛАГАТ СЛЕДВАЩИЯ НОВ СВЕТОВЕН РЕД-ПЪЛНОТО ИКОНОМИЧЕСКО РОБСТВО.А ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ МЕРКИ ЧРЕЗ ЗАКОНИ МОЖЕ ДА СЕ УДЪЛЖАВАТ ОТНОВО И ОТНОВО ПОД ПРЕТЕКСТА-,,ИМАМЕ НЕВИДИМ ВРАГ,,. ЕДНО Е ДА НАЛОЖИШ ОГРАНИЧИТЕЛНИ МЕРКИ И ЗДРАВНА ХИГИЕНА,СЪВСЕМ ДРУГО Е ,,ДОБРОВОЛНО,, ПОСТАВЯНЕ В СЪСТОЯНИЕ НА ЗАТВАРЯНЕ У ДОМА.ТОВА Е ЧИСТ И ПРИНУДИТЕЛЕН ДОМАШЕН АРЕСТ И ТО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ РЕПРЕСИВНИЯ И ОРГАН-ПОЛИЦИЯТА,А В НЯКОИ СТРАНИ И АРМИЯТА.ПОСЛЕ ЩЕ ИМА МЕРКИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ИКОНОМИКИТЕ,МЕРКИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА И ДРУГИ ТАКИВА С НАДЗОРА НА ДЪРЖАВАТА,ЗАВОАЛИРАНО С ПРИНЦИПА:,,ПРОБЛЕМ-РЕАКЦИЯ-РЕШЕНИЕ,,.А КЪДЕ СА В ЦЯЛАТА ТАЗИ СИТУАЦИЯ ЖУРНАЛИСТИТЕ И ОБЩЕСТВЕНИЦИТЕ И КРИТИЧНОТО ИМ МИСЛЕНЕ?НЯМА ГИ.ДА ВИ КАВА ЛИ ЗАЩО ГИ НЯМА И НИКОГА НЕ ГИ Е ИМАЛО-АМИ ЗАЩОТО ТЕ ВИНАГИ ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА СА БИЛИ ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО И ЧАСТ ОТ ВЛАСТТА.
  ТОВА Е ЕДНА ПЛАНИРАНА АКЦИЯ НА СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ,КОИТО ВИДИМО СЕ ОДОБРЯВАТ КАКТО ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ПО СВЕТА ,ТАКА И ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.СТАРТИРАТ СЕ НОВИ НАЧИНИ НА ПОВЕДЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ.ДАЖЕ СТАНА МОДЕРНО СРЕД АКТЬОРИ,СПОРТИСТИ И ПОЗЬОРИ ,ДА СЕ ФУКАШ,ЧЕ СИ БОЛЕН ОТ КОРОНАТА.
  И АКО ХОРАТА ПО СВЕТА НЕ СЛУШАТ ЗАНАПРЕД,ЩЕ ИМ СПРЕТНАТ ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ЗАПЛАХА-Я ОТ ВИРУС,Я ОТ НЕЩО ДРУГО.НО НАЛИ ЗНАЕТЕ,А ТЕ ГО ЗНАЯТ,ЧЕ КОГАТО ИМ ПИСНЕ НА ХОРАТА,ПРОУМЯВАЙКИ ,ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ЗА ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ И ПОДЧИНЯВАТ,ТО ТОГАВА ХОРАТА ЩЕ ПОМЕТАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И КУКЛОВОДИТЕ ИМ ПО СВЕТА.
  КАЗВАЙКИ ИМ С ФАКТИ,ЧЕ ТОВА Е НЕВИЖДАНА МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ (ЧРЕЗ ИНФОРМАЦИОНЕН ПРОИЗВОЛ И ИНФОРМАЦИОННО НАВОДНЕНИЕ), ТЕ ГРУПОВО И ЧРЕЗ ИЗВЪНРЕДНО ГЛАСУВАНИ НАБЪРЗО ЗАКОНИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ТЕ ЗАПЛАШВАТ С : ,,ТОВА СА ФАЛШИВИ НОВИНИ ( FAKE NEWS ).НАКАЗВА СЕ С ЗАТВОРОТ 1 ДО 5 ГОДИНИ и глоба ОТ 1000 лева до 50000 ЛЕВА ,,.И ТОВА СЕ ПРАВИ БЕЗ ДОРИ ДА Е ПОСОЧЕНО,КАКВА Е ДЕФИНИЦИЯТА ЗА ФАЛШИВА НОВИНА. Информационният произвол нарасна многократно. И за милиардите, които не са заразени с коронавирус, той е медиен образ, далеч по-заразен от прототипа си.
  На 13 март 2020 г.след като и нашите политици байганьовци въведоха (по-късно ,или по-рано го направиха и другите такива по света) извънредно положение в България,лъсна едно нещо-СТРАХЪТ ОТ ,,ВРАГА,, ИЗПИСАН НА ЛИЦЕТО ИМ.Този най-обикновен грипен вирус ,маркетингово го направиха да изглежда като най-смъртоносния вирус в човешката история.И НАСАДИХА СТРАХ И УЖАС У ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА.ЗАТВОРИХА И СПРЯХА ИКОНОМИКИТЕ ДА РАБОТЯТ,НАПРАВИХА ХОРАТА МАСОВО ДА СА БЕЗРАБОТНИ,КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО НЕВИЖДАНА РЕЦЕСИЯ.И ХОРАТА ПО СВЕТА ЩЕ ОБЕДНЕЯТ ОТНОВО.Така кукловодите на световния полит ,,елит,, им наредиха да го направят и го направиха.НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ НЕ ИМ ПУКА ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА И ТОВА КАКВО ЩЕ ГИ СПОЛЕТИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ СА МИЛИОНЕРИ ИЛИ МИЛИАРДЕРИ,НАТРУПАЛИ НЕЗАКОННИТЕ СИ ПАРИ ,ОТ КРИМИНАЛА ДЕЙНОСТ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ. Нacтoящaтa игрa e нaчaлoтo нa плaнирaния НАЙ-ГОЛЯМ ГРАБЕЖ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ,измaмa, в рeзултaт нa кoeтo aктивитe и нaтрупвaниятa нa мнoгo cтрaни, кoмпaнии и чacтни лицa щe бъдaт eфeктивнo прeрaзпрeдeлeни в пoлзa нa нacтoящaтa финaнcoвa oлигaрхия, и пo-кoнкрeтнo cрeд cтoтицитe нeйни cъcтaвни ceмeйcтвa.
  Ще спечелят 50-100 трилиона $ от цялата тази измислена истерия с която психясаха целия свят.

  ДА АМА НЕ .Аз не ям доматите с колците и ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА ,ЧЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ГО РАЗБЕРАТ И ДА ПРОУМЕЯТ ,ЧЕ ТОЗИ ВИРУС Е ОБИКНОВЕН И ЧЕ ИМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА НЕГО В БЪЛГАРИЯ И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ И ДА РАЗОБЛИЧАВАТ ТАЗИ СВЕТОВНА МАНИПУЛАЦИЯ.ЛЕЧЕНИЕТО Е ДЕЛО НА БЪЛГАРСКАТА БИОФАРМАЦЕВТИЧНА ФИРМА (“IMMUNOTECH LABORATORIES LTD“ ( САЙТА : ImmunH http://www.immunotechlaboratoriesbg.com).
  В СФЕРАТА НА БИОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА СРЕЩУ СПИН,6 ВИДА РАК ,ГРИПНИТЕ ВИРУСИ ,ВИРУСИ,БАКТЕРИИ, И ВСИЧКИ ПАТОГЕНИ. ЛЕКАРСТВОТО -ВАКСИНА СЕ КАЗВА ,,ITV-1,,.Създадено е преди 18 години.Мислите ли ,че българското лекарство-ваксина което унищожава ЕБОЛА ВИРУСА -(Това е най-смъртоностният вирус на света -90 % от заразените умират между 6-тия и 10-тия ден след началото на симптомите ) ,СЪЩОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА,КОЕТО ПРЕМАХВА ХИВ ВИРУСА НА СПИН ОТ КРЪВТА И ОТ ЛИМФНАТА СИСТЕМА НА ХОРАТА,
  КОИТО СА БОЛНИ ОТ СПИН,НЯМА ДА СЕ СПРАВИ С КОРОНА ВИРУСА СЕГА?Бие го и ще го бие и занапред и още как.Бие е го като маче от дирек само с две инжекции биещи се мускулно.
  Само че за ТОВА НЕ СЕ ГОВОРИ НИТО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ,НИТО ОТ ХОРАТА С ВЛАСТ КОИТО СА ГО ИЗПРОБВАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ.Причината е една -не могат да имат власт и контрол над този който го притежава юридически и затова и не му помагат.
  Сега е шанса на България да се прослави с поредното ОТКРИТИЕ и това да доведе до просперитет за всички българи.
  Но повярвайте ми –ТЕЗИ МАЙКОПРОДАВЦИ НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ТОВА.
  ТЕ И МЕДИЦИТЕ ИМ ,,ЕКСПЕРТЧЕТА,,ЩЕ РЕКЛАМИРАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И МЕДИИТЕ ,ЧУЖДИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФИРМИ И ЛЕКАРСТВАТА ИМ,ЗАЩОТО ОТ ТАМ ЩЕ ИМ СЕ ДАВАТ И ЩЕ ВЗИМАТ РУШВЕТИ,А ОТ БЪЛГАРСКОТО ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА НЕ МОГАТ,ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ ДАВАТ.
  ЯСНИ СТЕ МИ КАТО БЯЛ ДЕН ВСИЧКИ ТАКИВА ПОДОБНИ ЧОВЕЧЕТА,НАРЕЧЕНИ ПОЛИТ ,,ЕЛИТ,, И ТЕХНИТЕ ДРЕБНИ И ДРЕБНАВИ МОРАЛНО ЧОВЕШКИ ДУШИЦИ.
  Е,да сте ми живи и здрави,НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ И ТОЗИ ВИ ГРЯХ ЩЕ Е ЗА СМЕТКА НА ПОКОЛЕНИЯТА ВИ ДО 9-то коляно ЗАНАПРЕД.
  БОГ СЕ Е ГРИЖИЛ,ГРИЖИ СЕ И ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ И ЗАНАПРЕД И ЗАТОВА.

*