PROVO Magazine

Африкански контрасти

Мартин Христов е архитект по професия. От 2001 г. живее и работи във Варна. Преди 7 години със съпругата си и приятели се записват на водолазни курсове и така започват подводните им пътешествия по света. 

Запалих се по подводната фотография от момента, в който видях красотите и цветовете на живота под водата. Много бързо хобито ми се превърна в страст. В течение на годините участвах в курсове на световни фотографи, запознах се с някои от големите имена в тази сфера, намерих много нови приятели. През 2011 г. бях поканен за първи път на състезание по подводна фотография в провинция Раджа Ампат – Западна Папуа, където спечелих трета награда в категория Широкоъгълна фотография.
Червено море е една от най-красивите и достъпни дестинации, които съм посещавал. Полетът е само два часа и няма часова разлика. Красотите на кораловите градини са несравними и нямат аналог из целия световен океан. Първото ти впечатление пристигайки до Червено море е сухия и изпепеляващ въздух, комбиниран с мъртвите скали и пясъци на пустинята, мастилено синьото море и небето с изгарящо слънце. Потапяйки се под водата контрастът е неописуем! Тържество на цветове и форми – меки и твърди корали, най-различни по форма и големина риби, всевъзможни морски обитатели – истински рай! Всеки път идвайки на Червено море намирам нещо различно.

Човешкото око трудно може да се насити на подводните градини, част от които ще се пробвам да ви покажа в няколко кадъра…

Повече за Мартин Христов и подводната му фотография на www.martindive.com

Facebook Comments
Споделете публикацията:
Avatar

Мартин Христов

Provo.bg е открита, свободна и независима медия. Целим да информираме своите читатели и да провокираме гражданското им самосъзнание, да пробудим народа от летаргията, да го извадим от бездействието, да го накараме да повярва, че заедно можем повече.

Вижте публикациите на този автор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *