PROVO Magazine

Африкански контрасти

Мартин Христов е архитект по професия. От 2001 г. живее и работи във Варна. Преди 7 години със съпругата си и приятели се записват на водолазни курсове и така започват подводните им пътешествия по света. 

Запалих се по подводната фотография от момента, в който видях красотите и цветовете на живота под водата. Много бързо хобито ми се превърна в страст. В течение на годините участвах в курсове на световни фотографи, запознах се с някои от големите имена в тази сфера, намерих много нови приятели. През 2011 г. бях поканен за първи път на състезание по подводна фотография в провинция Раджа Ампат – Западна Папуа, където спечелих трета награда в категория Широкоъгълна фотография.
Червено море е една от най-красивите и достъпни дестинации, които съм посещавал. Полетът е само два часа и няма часова разлика. Красотите на кораловите градини са несравними и нямат аналог из целия световен океан. Първото ти впечатление пристигайки до Червено море е сухия и изпепеляващ въздух, комбиниран с мъртвите скали и пясъци на пустинята, мастилено синьото море и небето с изгарящо слънце. Потапяйки се под водата контрастът е неописуем! Тържество на цветове и форми – меки и твърди корали, най-различни по форма и големина риби, всевъзможни морски обитатели – истински рай! Всеки път идвайки на Червено море намирам нещо различно.

Човешкото око трудно може да се насити на подводните градини, част от които ще се пробвам да ви покажа в няколко кадъра…

Повече за Мартин Христов и подводната му фотография на www.martindive.com

Facebook Comments
Споделете публикацията:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *