PROVO Magazine

Ковиск Нето: В Сао Пауло намерих щастието и свободата!

На 31 години съм, завършил съм финанси, работя като мениджър-продажби. Роден съм в Уберландия, провинция Минас Гераис. Гей съм и съм щастлив!
Живея в Сао Пауло, най-големият град в Бразилия. Тук намерих щастието и свободата. Родителите ми никога не приеха моята сексуална ориентация. Помня деня, в който казах на майка си, че не мога повече да бъда някой, който не съм и, че тя трябва да се радва за мен. Егоистично ли е това? Не мисля. Родителите отглеждат своите деца с желанието и надеждата един ден целият свят да бъде техен. В Сао Пауло аз открих целия свят, светът на хомосексуалните.
Хората с хомосексуална ориентация в Бразилия се чувстват все по-свободни да бъдат себе си и да бъдат приемани в обществото, но това ги превръща в лесна мишена за хомофобите. Откритата проява на хомосексуализъм, показва не само, че дадени хора биват привлечени от същия пол, но също и, че тяхното възприятие и мироглед са много по-разчупени и най-вече, че в основата на междуличностните отношения стои респектът!
Критикуването на нечий начин на живот, без да се познават детайлите, е голям недостатък на човешката природа. Ние живеем в ерата на нарцисизма и е много лесно да “заличим” това, което не искаме да приемем. В този случай в Сао Пауло, това беше изразено в изгасването на светлините на улица Авенида Паулиста – мястото, където гейовете се срещат, за да започнат тяхното шествие за най-големия гей парад в света.
Въпреки всички предразсъдъци, гейовете все по-настоятелно отстояват правото си да бъдат третирани като нормални човешки същества.  Би било жалко да живееш в такъв голям град като Сао Паоло и да се опитваш да прикриваш идеите си, ценностната си система, същността си.

“Week club” e най-големият клуб в Латинска Америка, който отвори вратите си за всички, които желаят да изразят своята сексуалност по какъвто и да е начин. Клубът разполага с изключителна техника, качествено озвучаване и е посещаван от едни от най-добрите хомосексуални ди джеи в света. Именно тази колаборация на различни гледни точки кара хората да бъдат по-толерантни един към друг. Всеки човек в Сао Пауло, а и в целия свят, трябва да има правото на своя гледна точка, колкото и различна да е тя.
Улица Руа Аугуста в Сао Пауло е пример за подобна толерантност. Няколкото гей барове и ресторанти приветстват всякакъв вид посетители. Според мен възможността, хора с различна сексуална ориентация да бъдат заедно на едно място и да се забавляват, е най-сигурният начин да се справим с предразсъдъците си! На тази улица, по всяко време на денонощието може да срещнете гейове, не-гейове, проститутки, травестити, бизнесмени, бедни, богати, хора с физически недостатъци…Всички те живеят нормален живот в сърцето на забързания ритъм на Сао Пауло.
Удоволствието да живееш в град като Сао Пауло се изразява в това да знаеш, че човешкото съществуване винаги ще бъде възвеличавано.  Понякога се откриват нови пътеки – от улица Аугуста към улица Паулиста, през тунели и мостове, от Юг на Изток…винаги се заражда нещо ново!
Сърцето на Сао Пауло пулсира в ритъм на нови откровения!

Facebook Comments
Споделете публикацията:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *