PROVO Magazine

Всичко е възможно, ако повярваме в мечтите си!

Във всеки от нас живее едно малко, усмихнато, понякога тъжно, понякога уплашено, но винаги смело дете, което тихо напомня за себе си! Дава ни знаци да го забележим, да го прегърнем, да му угодим, да го развеселим!  Ние, всички пораснали вече, си мислим, че е гордост да ходиш по тази земя сериозен и да приемаш всяко предизвикателство като фатално! А детето в нас чака, времето и мястото, когато ще си спомним, че ако се усмихнем ще е по-леко, ако повярваме в мечтите – всичко е възможно!

Има едни деца, които преди да пораснат срещат бедата, която плаши всеки възрастен. Те ни носят послание, че всяка трудност е изпитание! Но не за силата ни да оцеляваме, а за способността ни Любов да подаряваме! Това са лицата на онези специални същества, които са тук да осветляват истински важните неща.  Да ни показват пътя към срещата с онзи, който често забравяме, който по незнайни причини някъде в ъгъла, някъде за накрая оставяме! Срещата с онзи, който е с нас през времена и пространства, който тихо обича и ни пази, който ни шепне с гласа на дете…никога да не го оставяме, да не го заглушаваме, вечно да го съхраняваме!

За всеки от нас има време на изпитание, време за осъзнаване, да изберем посоката, пътя и смисъла.
Когато настъпи моментът за промяна, Любовта е тази, която носи вяра и ни спасява.
Всичко, което искаме, можем, бленуваме се събира само в едно – едничко същество!
Същество невинно, и винаги любимо, същество прилично на нас, но сякаш с различен цвят и глас.


Ние вярваме, че Душата води тялото!
Опитайте, осмелете се да оставите страховете на враговете си! А за вас запазете на тихо, съхранете на топло онзи малък човек! Той е с вашето име и маниери, и не ви е напускал от край време! Носи ви важното послание, че детето у всеки от нас се бори – всеки ден, всеки миг, всяка минута – да успее – да бъде себе си, да се смее и този живот да живее – по единственият възможен начин – с позната страст, над която никой друг няма власт. И само тогава е възможна Победата, онази, на Любовта несломената, след изпитания и огорчения, по–силна от всичко, с име на дете и с вечната Вяра, че всеки ден всичко ще става все по-добре!

Станете част от голямата група приятели на децата на ARTON, каквото и да ни се случва, където и сме, не бива да пускаме мечтите си,  не бива да забравяме, че всички носим една душа, която иска да пее, да твори, и да се смее!

ФОНДАЦИЯ „АРТОН БЪЛГАРИЯ” има мисия да подкрепя и подпомага душевното възстановяване на пациентите с онкологични заболявания от всички възрасти. Да създава центрове и програми за изкуство и душевно здраве в болнични и извън болнични бази. От 2011 г. провеждаме организирана програма „ARTON“ за изкуство и възстановяване в Клиниката по детска хематология и онкология към Университетска болница „Св.Марина“ – Варна. От март 2013 г. вече разширяваме програмата и в Клиниката по медицинска онкология, в подкрепа на възрастните пациенти с онкологични заболявания!

Програма „ARTON“ представлява структурирана схема на паралелно поднесени на пациента арт терапия с външни творци и психотерапия с клиничен психолог. Всички материали, консумативи, както и хонорарите на творците, заети в програмата, се поемат от Фондацията и се даряват безвъзмездно на пациентите и техните близки!

Всяко фото или видео заснемане на пациент, става след изрично съгласие на пациента и неговите родители, (когато пациента е дете). Родителите или пълнолетния пациент задължително подписват специално подготвена за целта „Декларация“, с която дават личното си съгласие за снимки единствено на екипа и за целите на Фондацията.

 

Повече информация за програма “ARTON” можете да намерите на:

http://arton12.blogspot.com/ и https://www.facebook.com/ARTON2012

Екипът на редакцията благо дари на Весела Ганчева за съдействието.

Facebook Comments
Споделете публикацията:
Avatar

Provo Magazine

Provo.bg е открита, свободна и независима медия. Целим да информираме своите читатели и да провокираме гражданското им самосъзнание, да пробудим народа от летаргията, да го извадим от бездействието, да го накараме да повярва, че заедно можем повече.

Вижте публикациите на този автор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *