PROVO Magazine

Еко – мисия в Сенегал

Концепцията за корпоративна социална отговорност е успешна бизнес стратегия за устойчиво развитие, която освен че помага на компаниите да увеличат влиянието си на пазара, съдейства за изграждането на положителен публичен образ. Хората днес са по-толерантни към фирми и организации, които участват в благотворителни инициативи и подпомагат реализацията на каузи и  различни обществени събития.

В продължение на 35 години италианската компания L’Erbolario се отнася с голяма отговорност и грижа към красотата на жените. Лидер в областта на фитокозметиката, тя решава да отбележи този важен рожден ден с насърчаване на съвместен проект с друга италианска организация – неправителствената Green Cross. Проектът е посветен на жените и тяхната роля в семейството и общността. „Ибискус – цвете за Африка”, в подкрепа действията на Green Cross в Африка, е създаден от Даниела Вила в сътрудничество с нейния съпруг и съдружник в компанията – Франко Бергамаски.
Еко мисията на L’Erbolario и Green Cross е разработена така, че да отразява някои от основните ценности на компанията като защита труда на жената и устойчиво опазване на околната среда.
„Ибискус – цвете за Африка” е инициатива в помощ на Сенегал – прекрасна страна с оскъдни възможности за растеж. Целта на проекта е да подкрепи програмите на Green Cross в село Samba Gouriki Diom в района на Matam – земя по протежението на река Сенегал, приблизително на 750 км от Дакар, достижима единствено с джип като пътуването отнема най-малко осем часа.
L’Erbolario и Green Cross стартират мисия, която през следващите три години има за цел да насърчи балансирано и устойчиво развитие на земеделски райони, пустеещи в продължение на 35 години, чрез създаване на по-добри жизнени условия за жителите на тази територия. Благодарение на това ценно сътрудничество 400 000 кв.м. земя ще бъде отново плодородна, напоена  и продуктивна, а жените от село Samba Gouriki Diom ще могат да я култивират.

Над 5000 души ще се възползват от интервенцията.

За повече от 2000 деца ще бъде осигурена и гарантирана прехрана за останалата част от живота им.

Философията, която обединява L’Erbolario и Green Cross, се заключава в използването на капково напояване. Тя ще рационализира употребата на води от река Сенегал като намали на половина количеството, необходимо за напояване. В сравнение с традиционните методи, новите технологии всяка година ще спестяват стотици милиони литри вода. Чрез използването на възобновяеми енергийни източници (фотоволтаични системи) ще може да се произвежда по-евтина и чиста енергия, която да се ползва при изпомпването на водата, необходима за напояване. По този начин вредните CO2 емисии също ще бъдат сведени до минимум.

Фокус на проекта „Ибискус – цвете за Африка” е централната роля на жените в обществения живот. Освен създаване на възможности за работа, включва и изграждане на подходящи условия за заемане на различни ръководни длъжности.

Новата ароматна линия „Ибискус – цвете за Африка” е вече налична в магазините на L’Erbolario в София и Варна. Ако искате да станете част от инициативата за облагородяване на частица от африканската земя и предоставяне на възможност за препитание на Сенегалските жени и техните семейства, може да посетите магазините на марката – в МОЛ България в столицата и на ул. „Шипка” 5 във Варна.

Ние вече го направихме с Папа и Мария

Повече информация за еко инициативите и продуктите на L’Erbolario можете да получите на: https://www.facebook.com/erbolario.bg

Facebook Comments
Споделете публикацията:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *