PROVO Magazine

СъЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, НО И ДОМАТИ СА НУЖНИ

Химично съединение е съединение на атомите на два и повече химични  елемента, при което се получава ново вещество с определени химични  свойства

(Уикипедия) 

Той (Мартин Христов):

Благодарение на съЕдниението между  майка ми и баща ми аз съм на този свят – Топ съЕдинение според резултата. Това беше така, докато не се съЕдиних със съпругата ми, благодарение на което се роди моят син! Безспорно съЕдинение номер 1 до момента. Странно, но не помня първото си съЕдинение…!!

Тя (Протуберанс Антонова):

Благодарение на съЕдинението нямам  силата. Аз съм част от съЕдинението, но по-нежната и по-слабата половина. Защото искам силата да е само в мен – цялата! Но силата работи тогава, когато има съЕдинение. И аз имам много да уча. Толкова много съм се съЕдинявала, че някои съЕдинения даже нямат имена. Исках все повече да се съЕдинявам, защото съЕдинението ти дава чувството на завършеност. Да си завършен ти дава сила. Но някой винаги заспива след това…

Той:

Животът ме съЕдини с много приятели. С времето някои от тях се съЕдиниха  с нови приятели. Разбира се, имаше  и някои качествени съЕдинения, които издържаха на времето. С времето разбрах, че не са важни хората, с които се съЕдиняваш, важен е самият процес на съЕдинение…

Тя:

Приятелството е сила, но съЕдинението може да е слабо. Само времето показва  силата на съЕдинението. А силата на приятелството е реципрочна на времето. Някои приятелства не издържаха на съпротивлението, други имаха сила въпреки времето.

Той:

“СъЕдинението прави силата“ е  изписано на фасадата на една сграда, която  би трябвало да съЕдинява хората, които искат да я замерват с домати. В мен възниква въпрос: кое съЕдинява хората – сградата или доматите?! Липсата на съЕдинение ме кара да се зачервявам от яд като домат.

Тя:

Искат от мен да съм силна и  съЕдинена. С кого? За какво? Аз виждам, че съЕдинението е само тогава, когато мразим. Или защото ни се пуши. Колкото и да сме съЕдинени, някой, който няма силата, няма и какво да яде. А ние се съЕединяваме само по Коледа и на пушкома в офиса. А дали ще бъдем съЕдинени тогава, когато всички имаме какво да ядем всеки ден… или се научим да се оглеждаме „отвъд пушека“ за тези, които нямат силата да бъдат съЕдинени.

Той:

Има един въпрос, стар като света: Алкохолът  съЕдинява или разЕдинява хората? Запознах се с много свестни и  интересни хора на „по чашка“. Познавам и много хора, които чашката раздели завинаги. Алкохолът май не е виновен за нищо. СъЕдиняваме се и се разЕдиняваме заради нещо друго – в самите нас.

Тя:

Марихуаната е „социален феномен“. Тя съЕдинява всички, които я консумират и разЕдинява всички, които не я разбират. Толкова малко ли трябва, за да могат непознати да се усмихнат един на друг съзаклятнически. И толкова много ли трябва за да се съЕдиним в едно модерно, отворено и футуристично социално кълбо, където всички пушат, усмихват се и са преследвани от закона повече от онези, които пушат, но и пишат…правилата.

Той:

СъЕдинението е странна работа. Аз съм се съЕдинявал с майка ти, но не съм твой баща. Животът ни разЕдини с нея, но ни съЕдини с хората, които ни правят щастливи в момента. Животът естранен съЕдинител (да не се разбира като долен, лявпедал) – ето че ни събра с теб. Да поразсъждаваме върху съЕдинението, силата, доматите и… това се получи като блиц-партия шах.

Facebook Comments
Споделете публикацията:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *