PROVO Magazine

БЛИЦ. Епизод 2. Портрет на Надежда Панайотова

Надежда Панайотова e родена на 26.12.1979 година в гр. Шумен. Завършила е НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалности Публична реч и Актьорско майсторство за драматичен театър. С множество роли на сцените на ДТ “Стоян Бъчваров” и ДМТ “Ст. Македонски”, в алтернативни градски пространства и пътуващи представления като: Сузана в “Дамски шивач” от Жорж Фейдо, реж. Румен Велев, Мартирио в “Домът на Бернарда Алба” от Ф.Г. Лорка, реж. Стоян Радев, Вена в “Големанов” от С. Костов, реж. Ал. Илинденов,“Какъв прекрасен свят” мюзикъл, текстове Л. Станев, реж. Д. Данаилова, Дойката в „Ромео и Жулиета” от Уилям Шекспир, реж. Десислава Боева, г-жа Терзийска в „Службогонци” от Иван Вазов, реж. Пламен Панев, Снахата в “Български работи” по текстове на поп Минчо Кънчев, реж. Пламен Марков, Оливия в “Странната двойка” от Н.Саймън, реж. Андрей Аврамов, Ивон Феева, във „Време да обичаш, време да умреш” от Фриц Катер, реж. Гергана Димитрова, Медицинска сестра в “Крум” от Ханох Левин, реж. Явор Гърдев, “Срещнали се два дявола” по Елин Пелин реж.Н. Сейкова, Милка в “Член 223” от Ст. Л. Костов, реж. А.Илинденов, Анжелика в “Жорж Данден” от Молиер, реж. С. Ристевска, Джуниър в “Псета” от Г. Велчовски, реж. Георги Велчовски, Зара в “Зарови ме в небето” от Ал. Чакъров, реж. В. Тамахкяров, Сива госпожа в “Момо”от М. Енде, реж. Веселин Димов, Керъл Мелкет в “Черна комедия” от П Шафър, реж. Б. Чакринов, Соланж в “Слугините” от Жан Жоне, реж. Мл. Алексиев, Рея в “Рея” от П.Стоянов и Здрава Каменова, реж.Петко Стоянов-Protext 5-АСТ “36маймуни”, Инес в “Зоро” – мюзикъл по музика на Gipsy Kings реж.Б.Илиев, дир.И.Богданов, Maйката в “Праехидно” от Здрава Каменова и Гергана Димитрова, реж.Гергана Димитрова-спектакъл на асоциация за свободен театър “36 маймуни” в “Suspacious”-Cофия, Maрия-Магдалена в “Исус Христос суперзвезда”-Ен.Л.Уебър;Т.Раис; реж. Б.Илиев; дир.И.Богданов, Дафина в “Свекърва” от Антон Страшимиров, реж. Ал. Илинденов, свободна сцена-Варна, Една Първайнс “Хлапето”, мюзикъл от Жолд Пожгай, реж. Г. Кайцанов, Варненска детска опера, Кристи в “Ще те накарам да се влюбиш” мюзикъл, текстове Н. Йорданов, муз. Х. Агасян, ДМТ”Стефан Македонски”, София.

Дублажи: Вироглава в “Как да си дресираш дракон”, анимация на Dream Works, 2010;  Рапунцел в “Рапунцел и разбойникът”, анимация на Disney, 2011; Мери в “Мъпетите”, анимация на Disney, 2012

С награди от Национален конкурс “Лайош Кошут”, Награда на съюза на артистите в България, Шумен 2006, Международен музикален фестивал “Откритие”, Награда за перспективен млад изпълнител, Варна 2003, Национален конкурс за оперета и мюзикъл “Мими Балканска”, проведен в ДМТ “Стефан Македонски” лауреат, София 2002.
Асистент по правоговор в НАТФИЗ “Кр.Сарафов”

1. Какво знае Гугъл за теб?

Гугъл сам може да отговори.

2. Кой би могъл да ни каже останалото? 

Останалото само аз, всяка друга информация ще бъде приблизителна .

3. Колко често се поглеждаш през очите на другите?

Самонаблюдението не е полезно нито на сцената, нито в реалния живот, но виж да погледна света през очите на другия е съвсем друго нещо (в крайна сметка аз съм само прашинка), опитвам се да го правя съзнателно-често, дава ми отговори на много въпроси.

4. Какво се вижда от твоята “камбанария”?

Свят от много неосъзнато – объркани хора. И аз съм част от него.

5. Ако има смисъл в нещо то е…?

Истината.

6. Най-дразнещото за теб е…?

Лъжата.

7. Кое би променил в себе си?

Обсебващото чувство на страх.

8. А в другите?

Страхът, който ги кара да мислят само за себе си.

9. Колко често казваш: Не мога?

Винаги когато не мога, защото “Донейде знаем…”.

10.Кое е най-провокативното нещо, което си правилa?

Провокацията е като импровизацията в джаза, изисква сериозен професионализъм,  природна интелигентност и се ражда импулсивно. Ако някога съм провокирала някого в този смисъл, бих се радвала.

11.Каква е най-голямата провокация спрямо теб?

Бог ми изпраща непрестанни провокации.

12.И какво направи?

Опитвам се да бъда рефлективна.

13.Ти си про…

Оставям на вашето въображение.

Facebook Comments
Споделете публикацията:
Стилян Манолов с гост Надежда Панайотова

Стилян Манолов с гост Надежда Панайотова

За мен културата и медиите са огледало на гражданското общество и развитието му до голяма степен е свързано с тях. PROVO се роди от будния дух на шепа хора като онлайн платформа за българска гражданска журналистика, за публицистика без цензура, манипулации и фалшификации. Като неподсказана форма на гражданска активност. Имаме да правим толкова много неща… Надявам се да ни чуят, да ни разберат, да ни повярват и да ни подкрепят. Искаме да ПРОменим света и започваме от себе си

Вижте публикациите на този автор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *